Novosti

Sve novosti

Objavljeno: Ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Nova Nissan Navara

Nova Nissan Navara sa još boljim performansama i potpuno novim luksuznim izgledom.

Prema riječima Nissan-a nova Navara nudi ”izuzetno kompetitivnu ekonomičnu potrošnju, bolje ubrzanje, lakšu upravljivost, tvrđi i otporniji okvir kao i moderan ali i dalje čvrst i robusan izgled”.

Unutrašnjost vozila dobila je kompletan makeover s boljim materijalima i ukrasnim detaljima u imitaciji aluminija na komandnoj ploči. TFT ekran visoke rezolucije na instrumentnoj ploči pruža pristup kompasu i navigaciji, radiu, audio sustavu te prikazuje i podatke o potrošnji goriva.

Krovište je postavljeno niže nego prije dok je odmak vozila od tla viši u odnosu na prethodni model a i prtljažni prostor je veći.

Navara će se nuditi u nekoliko karoserijskih varijanti i s nekoliko motorizacijskih opcija, od uskog i širokog tipa karoserije, King Cab i Double Cab varijante te uz pogon na sva četiri kotača ili pak pogon na dva kotača.

Ponuda motora se sastoji dorađenog 4-cilindričnog DOHC dizelskog motora zapremnine 2.5 litara koji će se nuditi u dvije verzije, sa 163 KS i 403 Nm te kao snažnija varijanta sa 190 KS i 450 Nm. Unaprijeđeni agregat nudi 11 posto bolju potrošnju u odnosu na prethodnu generaciju.

Nissan također nudi i revidirani 2.5-litreni redni četverocilindrični benzinski motor a oba dolaze uparena s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili pak 7-stupanjskim automatikom. Prema Nissanu, učinkovitost potrošnje poboljšana je za čak 11 posto u odnosu na prethodni model.

Pogon na sva četiri kotača može se aktivirati tijekom vožnje a podupire ga niz pomoćnih sustava poput Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist i Active Brake Limited Slip sustava.

 

Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/stigla-potpuno-nova-navara—340516.html

Nova Nissan Navara

Copyright Etradex 2024. Pravila privatnosti